top of page

Behind the label

COCO collection is een luxe Nederlands knitwear label. De collectie bestaat uit tijdloze mohair knits in kleurrijke designs, van prachtige pastel dégradé’s tot felle furore. Met haar handgemaakte en uitgesproken creaties kleurt COCO collection een nieuw modeseizoen voor de modebewuste vrouw.

From the founder

Sonja Derhaag

De gedachte achter COCO collection is om duurzame knits te ontwerpen waarbij luxe kwaliteit en tijdloze designs voorop staan. De knits zijn gemaakt van eersteklas kid mohair, handgeweven in België. Een bijzonder zachte wol met een natuurlijke glans. Kid mohair is een wol die niet pilt en haar mooie kwaliteit behoudt.


Onze collectie omarmt de zachte textuur en de kleuren van de natuur. Diepe en rijke kleuren die worden gecomplementeerd door zachte tinten zijn kenmerkend voor het label. Aardetinten gedrenkt in het gouden zonlicht gecombineerd met het warm kleurverloop van een zonsondergang vormen het perfecte tonale palet in de dégradé designs. Prints zijn teruggebracht tot het absolute minimum en textuur staat ​​voorop in de collectie.

Sonja Derhaag, founder van COCO collection
Robin Meurs met een mohair vest van COCO collection

Bernadette knit style

 

Stijlfavoriet is de bekende ‘Bernadette’ knit. De royale one size fit van deze knit is passend voor elk figuur en voegt op een zachte wijze een nonchalante elegantie toe aan je outfit. De stijlvolle allure van luxe knitwear is de inspiratie achter het label COCO collection met als resultaat: knitwear die je als vrouw elke dag wilt dragen, de perfecte investment piece voor je garderobe!

 

 

COCO cares about what you wear


De knits van COCO collection zijn ‘fair wear’ knits en worden lokaal geproduceerd. Door de ‘production chain’ kort te houden, streven we ernaar om onze ecologische voetprint zo klein mogelijk te houden. COCO collection is verkrijgbaar via deze webshop en bij selected boutiques; Le Marais (Maastricht), FEE collective (Sittard) en The Sunday Store (Strandhotel Cadzand-Bad). Door ook de ‘supply chain’ kort te houden, streven wij naar Co2-neutrale items met een eerlijke prijs voor onze COCO collection lovers.

Een mohair vest met een linnen merklabel van COCO collection
bottom of page